top of page

Öljyhuolto - Määräaikainen huolto, Pirkanmaa Nokia

Tällä sivulla:
Huoltoväli
Oireet
Palveluun sisältyy

Kuinka kestää?

Kuvaus

Öljynvaihto on säännöllinen huoltotoimenpide autollesi. Siinä vanha öljy poistetaan moottorista ja tilalle laitetaan uutta öljyä. Tämä pitää moottorin käynnissä sujuvasti ja tehokkaasti. Lisäksi öljynsuodatin vaihdetaan, jotta uusi öljy pysyy puhtaana mahdollisimman pitkään.

Suomen olosuhteissa, joissa on nopeasti vaihtuva ulkolämpötila kondensivesien syntymisen riski on korkeampi jopa moottorin sisällä tai suodatinpanoksissa. Tästä moottoriöljyn ominaisuudet heikenee ja ilmansuodattimet homeutuu, jarruneste imuu vedet myös ajan myötä.  Alla suositukset huoltojen sisällöstä ja vaihtovälistä:

Määräaikainen huoltoväli ja Laajahuolto

oilll.webp

Huoltoväli

Jos et ole varma, milloin viimeinen öljynvaihto tehtiin, voimme auttaa arvioimaan autosi kunnon ja määrittämään, milloin huolto tarvitaan. Säännölliset öljynvaihdot ovat tärkeitä, jotta moottori pysyy hyvässä kunnossa ja suuremmat ongelmat vältetään.

Yli 4-5v ikäisissä autoissa on jo vaikeampi hakea oikea huollon sisältö pelkkä iän ja ajettujen metrien perusteella, joten sen pitäisi määritellä edellisen huollon huomioon ottaen.
 

. Öljyt + öljynsuodatin max 12kk tai 15tkm välein.
2. Moottorin ilmansuodatin max 24kk tai 30tkm välein.
3. Raitisilmansuodatin (kabiini-ilma) max 24kk tai 30tkm välein.
4. Jarrunesteet max 24kk välein
5. Tuulilasin pyyhkimet 12kk välein
6. Tarkastushuolto esim. juuri ostetuille autoille

Ota huomioon

Nykyaikaiset koneet on todella herkät rikkoutumaan öljyn ja suodattimien laadusta.

Jokaisella auton valmistajalla on omat vaatimukset ja luokitukset moottoriöljylle. Halvan "yleismallin" tynnyriöljyn käyttö voisi aiheuttaa öljynkulutus, ketju, ahdin, laakereiden, märkähihnojen tms viat ja moottorin ennenaikaista kulumista. Oikeanlaisen öljyn käyttö on sitä enemmän tärkeä koska moottoriöljyn tärkein tehtävä on pitää moottorin liikkuvat pinnat erillään ja minimoida kitkasta aiheutuvat häviöt sekä estää moottorin ennenaikainen kuluminen.

Kuluva Osa vai Ei?

Kyllä, öljy ja öljynsuodatin ovat osia, jotka kuluvat ajan myötä. Öljy likaantuu ja menettää tehoaan, ja öljynsuodatin tukkeutuu roskista. Näiden osien säännöllinen vaihto on tärkeää auton suorituskyvyn ylläpitämiseksi.

Palveluun sisältyy

Vaihtoehto 1

​Tarjoamme seuraava helppo ja kaikille järkevä vaihtoehto:
1. Tuot auton meille tutkittavaksi mahdollisimman pian
2. Teemme autoosi vikadiagnoosi, joka on sinulle ilmainen
3. Ilmoitamme sinulle ennen korjaustyön alkamista hinta-arvio korjauksesta ja järkevämmät tavat korjaukselle
4. Korjaamme autosi sovitulla hinnalla ja aikataululla
 

Vaihtoehto 2

Mietit huolosta tai Huolto tulossa

Öljynvaihtoon kuuluu vanhan öljyn poistaminen, öljynsuodattimen vaihto ja moottorin täyttäminen oikeanlaisella ja -määräisellä uudella öljyllä. Suoritamme myös yleisen tarkastuksen autostasi mahdollisten ongelmien varalta.

Käytämme huolloissa vain alkuperäislaatuiset nesteet (haemme erikseen jokaiselle autolle valmistajan luokituksien ja suosituksien mukaiset öljyt) ja alkuperäislaatuiset suodattimet välttäen moottorin rikkoutumisriskit huononlaatuisista suodattimista tai nesteista.
 

Määräiaikainen huolto hinta

Öljy+suodatin 119e
Ilmansuodatin +35e
Raitisilmansuodatin +39e
Jarrunesteet +99e
Tarkastushuolto +79e
Katsastuskäynti 99e
Tuulilasin pyyhkimet asennettuna 49e
Ilmastointihuolto 59e + kaasut

Hintaan kuuluu alkuperäislaatuiset osat ja työt valmistajan huolto-ohjeiden mukaisesti.

oill.webp
Kuinka huolto kestää?

Kuinka korjaus kestää

Öljynvaihdon hinta voi vaihdella, mutta siihen sisältyy yleensä uuden öljyn, öljynsuodattimen ja työn kustannukset. Koko prosessi kestää yleensä noin 30-60 minuuttia.

Takuun säänöt

Takuu Säännöt Kaikki käyttämämme varaosat ja suorittamamme työt tulevat takuun piiriin. Varaosille annamme yleensä yhden vuoden takuun, mutta tämä voi vaihdella osien valmistajan mukaan. Työllemme myönnämme kuuden kuukauden takuun, joka kattaa mahdolliset asennusvirheet tai muut ongelmat, jotka voivat ilmetä huollon jälkeen. Tavoitteenamme on taata, että olet täysin tyytyväinen palveluumme ja että autosi toimii luotettavasti pitkään.

bottom of page